Skip to main content

Economia

Santa Coloma té en marxa 54 habitatges per a lloguer social

  • Dani Mormuz

L’any que ve, Santa Coloma tindrà 54 nous pisos de lloguer de caràcter social.

D’una banda, 16 seran al complex de Les Oliveres, gràcies a l’acord que s’ha produït entre la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i tretze municipis catalans, amb els fons NextGenerationEU, per a construir un total de 761 habitatges. El cost previst del projecte per a la rehabilitació de l’edifici Oliveres és de 3.650.000€ (IVA inclòs), i el pressupost total dotat per al programa és de 1.000 milions d’euros.

Per altra part, la Generalitat i el Ministeri han acordat la construcció de 38 habitatges a la plaça Alfons Comín, entre els carrers Bruc i Terrassa, a través de l’Institut Català del Sòl (INCASÒL). El cost previst del projecte és de 5.432.834€, i el pressupost total d’aquest programa és de 110,6 milions d’euros. En total, es durà a terme la construcció de 748 habitatges en quinze municipis.

La construcció d’aquests pisos està prevista perquè finalitzi abans de l’estiu de l’any vinent. El projecte del complex de Les Oliveres consisteix en la rehabilitació d’un edifici municipal de tres plantes, en desús, amb una superfície de 2.387,17 m2, i seran habitatges destinats a gent jove, ja que seran pisos protegits, amb un preu topat. En el cas dels 38 de la plaça Alfons Comín, seran energèticament eficients, i de lliure disposició per a famílies que compleixin els requisits.

L’Ajuntament de Santa Coloma obrirà una convocatòria a través de l’Oficina Local d’Habitatge, i avisarà la ciutadania perquè s’hi pugui apuntar. La selecció es portarà a terme segons uns requisits econòmics màxims i mínims, i es farà un sorteig entre els que compleixin les condicions, si cal. Aquests són dos projectes complementaris, i tenen com a objectiu facilitar l’accés a un habitatge assequible.

 

Foto: Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet