Skip to main content

Economia

L’Ajuntament té un patrimoni de 460 milions d’euros

  • Josep M. Roca

El consistori de Santa Coloma té un valor comptable de 460 milions d’euros, segons es desprén de l’expedient de rectificació de l’inventari de béns i drets de la Corporació aprovat en el darrer Ple municipal. Des del 31 de desembre de 1999, en què es va tancar el primer inventari general de tots els béns i drets existents en la Corporació (que inclou l’Ajuntament, les empreses públiques i els patronats),  aquest valor s’ha anat revisant i aprovant anualment.

A 31 de desembre de l'any passat, el valor del consistori, que havia incorporat prop d’11 millons d’euros en terrenys adquirits i donacions, alhora que les empreses municipals havien augmentat el seu valor contable en uns 5 milions d’euros. Gramepark tenia un valor net comptable (és a dir el financerament que val l’empresa) de 29,1 milions d’euros, respecte als 24,2 que valia un any abans.

D'edificis a maquinària

L’inventari  s’elabora mitjançant l’informe emès pel Servei de Compres i Gestió Patrimonial que explica les incorporacions per inversió i les baixes per cessions o desparició a l’inventari general. El calcul es fa mitjançant un llistats generats a través de l’aplicació informàtica GAP  que dona els valors corresponents un cop introduïdes totes les dades. 

Entre aquestes hi ha tot tipues d’edificis, terrenys, accions de societats mercantils adquirides i mobiliari, estris i maquinària de qualsevol tipus que es valoren anualment (fins que arriben a la seva obsolecència) seguint les directius oficials comptables que marca la llei. Fins i tot, en les llistes s’hi incorporen els deutes, els prèstecs i la resta d’obligacions que contrau el consistori al llarg de l’any.      

En el mateix Ple municipal i en el punt següent, el plenari va aprovar la incorporació al Patrimoni Municipal del Sol i l’Habitatge (PMSH) de tretze pisos de propietat municipal per al seu us públic en funció de les polítiques municipals al respecte. 

 

Fotografia exterior: Portada catàleg Patrimoni urbanístic de Santa Coloma de l'Ajuntament