Skip to main content

Economia

Santa Coloma és la ciutat amb més demanda de pisos

  • Dani Mormuz

Segons un estudi d’Idealista, Santa Coloma és la ciutat d’Espanya amb més demanda relativa de pisos de lloguer. El rànquing correspon al segon trimestre de 2023, i també indica que el preu mitjà a la ciutat és de 842€.

Segons Idealista, hi ha dos motius que expliquen aquest fet. En primer lloc, l’interès per llogar a la perifèria de Barcelona s’ha incrementat. Les localitats properes estan ben connectades amb el centre i disposen de pisos amb preus més baixos, un fet que permet als inquilins reduir les despeses. D’altra banda, el segon trimestre de l’any augmenta l’interès per demandar lloguer en localitats costaneres o properes a la costa.

La demanda a Santa Coloma s’ha disparat, ja que en el rànquing del primer trimestre la ciutat ni tan sols va entrar, i en aquest s’ha situat en primera posició. Li segueixen l’Hospitalet (965 euros), Vitòria-Gasteiz (893 euros), Móstoles (835 euros) i Cornellà (933 euros). A Barcelona, el lloguer mig se situa en els 1.550 euros al mes, i la ciutat ocupa la posició número 15 en el rànquing.

L’estudi també conclou que el preu mitjà del lloguer a Espanya es va incrementar fins a un 9,2% entre abril i juny, respecte al mateix període de l’any passat. Amb això, el preu per metre quadrat se situa en els 11,9 euros.

La nova llei d’habitatge declararà certes zones de mercat residencial com a tensades, de manera que es limitarà el preu màxim del lloguer per un període mínim de tres anys.     

Les finques confirmen l'estudi d'Idealista

Tant Finques Mirafer com Finques Rubio coincideixen en que la demanda de pisos a Santa Coloma és molt elevada. La demanda ha pujat de forma considerable sobretot a partir de Setmana Santa i del període d’estiu.

De fet, Mirafer reconeix que actualment no disposen de cap pis per llogar, i Rubio diu que els pisos que hi ha disponibles es lloguen ràpidament. Cada cop que surt un nou pis de lloguer, hi ha molta gent interessada.

En relació amb el preu, Finques Rubio declara que Santa Coloma és un dels municipis amb el preu de lloguer més barat de l’entorn, tot i que l’increment ha estat d’un 10% respecte l’any anterior. Aquestes declaracions reafirmen les dades de l’últim estudi d’Idealista.