Skip to main content

Economia

Més de 700 persones es beneficien dels ajuts amb grames

  • Xavi López

El «Pro-Grama Social», que va posar en marxa l’Ajuntament el passat mes d’octubre, va tancar l’any 2022 donant cobertura a 247 famílies i beneficiant a 760 persones. En total, el consistori ha invertit en aquestes prestacions 231.150 grames, la moneda local digital (1 grama equival al valor d’1 euro). I les persones beneficiàries han efectuat 4.847 pagaments en els 60 comerços adherits al programa. El 83% de les persones sol·licitants de la prestació són dones i gairebé el 25% són famílies monoparentals maternes.

Aquesta iniciativa posa a l'abast de la ciutadania les prestacions econòmiques de caràcter social en grames utilitzant un sistema de pagament per internet i telèfon mòbil. El principal objectiu és pal·liar situacions de necessitat puntuals, urgents i bàsiques de subsistència adreçades a famílies en risc d'exclusió social. D’aquesta manera, la despesa pública beneficia també al comerç local, incrementant la circulació de diners entre els comerços de Santa Coloma.

Pel que fa a la valoració d’aquesta iniciativa, el 85% de les persones perceptores la valora molt satisfactòriament en termes globals. El 94% considera molt bona l’atenció rebuda per part del personal del «Pro-Grama Social» i al 99% li ha resultat molt fàcil o senzill el sistema de pagament.