Skip to main content

Economia

S'incorporen deu habitatges al parc de lloguer social

  • Toni Salvador

L’Ajuntament incorpora deu habitatges al parc de lloguer social de la ciutat. El ple de desembre va donar llum verda a la cessió de diversos pisos municipals a favor de Gramepark, per així incorporar-los a la bossa de  l’Oficina Local de l’Habitatge de Santa Coloma. 

Sobre els habitatges en qüestió, vuit d’ells es tracten d’antics locals de propietat municipal, els quals han estat reconvertits en habitatges pels Serveis Territorials. Els altres dos són fruït del tempteig i retracte, un mecanisme que atorga a les administracions públiques, en aquest cas l’ajuntament, el dret de compra amb preferència sobre un habitatge protegit que estigui en procés de venda a un tercer, mentre duri el període de protecció. 

L’actuació es troba emmarcada dins del projecte del govern local per satisfer la demanda de lloguer social i augmentant-ne així el parc d’habitatges. La reconversió de locals municipals i el tanteig i retracte són dos dels instruments que utilitza l’ajuntament per assolir aquest objectiu comprès en el Pla Local d’Habitatge i dut a través del servei de l’Oficina Local d’Habitatge, situada a Jose Cámara de la Hoz.