Skip to main content

Economia

Es presenta al CE Bosc Llarg l'oferta pública d’espais d’allotjament

  • Xavi López

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç, Eva Menor, va presentar l’oferta pública d’espais d’allotjament per a empreses i persones emprenedoresal Centre d’Empreses Bosc Llarg de Santa Coloma. Es tracta d'una oferta gestionada per la Diputació de Barcelona i els ajuntaments, a través dels Centres de Serveis Locals a les Empreses.

El Centre d’Empreses Bosc Llarg és un d'aquests espais d’allotjament empresarial -l'altre de la ciutat és a Can Peixauet- que combina oferta de despatxos amb petites naus industrials i que està al 70% d’ocupació i al 100% pel que fa a l’oferta de tallers ocupacionals.

L'alcaldessa Núria Parlon, qui va estar present a la presentació, va destacar que "la Diputació de Barcelona, mitjançant la subvenció dels Centres Locals de Serveis a les empreses, ens ha permès consolidar el suport a emprenedors/es i empreses que ja anàvem donant des de l'ajuntament". "L'allotjament empresarial permet la competitivitat i contribueix a afavorir les xarxes relacionals entre les empreses i els emprenedors i les emprenedores".

Actualment, a Barcelona hi ha 64 infraestructures d’allotjament empresarial amb 1.621 mòduls en 47 municipis, amb una ocupació mitjana que se situa en el 72%. Aquests espais estan adaptats tant al cicle de vida de l’empresa (de recent creació a consolidades) com a les seves necessitats d’espais de treball (oficines, coworking i naus industrials). Segons dades de la Diputació de Barcelona, de mitjana, la taxa de supervivència de les empreses allotjades en un espai de titularitat pública al cap de tres anys de la seva creació és del 70%, mentre que per al total de les empreses en el mateix període és del 58,6%.