Skip to main content

Economia

Santa Coloma rebaixa la taxa d'atur d'abans de la pandèmia

  • Toni Salvador

El desembre del 2022 van ser registrades 6.656 persones sense feina a Santa Coloma. Fa un any, en un moment de vigència no només de les restriccions per la pandèmia, sinó també dels seus efectes a la vida econòmica, se'n van registrar 7.172. Fent una resta simple, 516 més. Però anant encara més enrere, abans d'esclatar la crisi mundial del coronavirus, el 2019 n'hi va haver 7.654, pràcticament un miler d'aturats més: 978, per ser exactes.

Les dades mostren el que és evident, i és que l'ocupació a Santa Coloma s'ha recuperat més dels efectes de la crisi derivada de la pandèmia, afegint-se a la tendència tant de Catalunya com d'Espanya.

Encara els bons resultats que s'observen a grans trets, la publicació recent de l'enquesta de la població activa de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) per a l'últim trimestre del 2022 mostra una pujada de les taxes d'atur. A Catalunya, 21.900 aturats més que en els tres mesos passats, i a Espanya 43.800.

Afortunadament, Santa Coloma i la comarca del Barcelonès s'escapen de les males dades, mostrant una baixada durant els mesos d'octubre, novembre i desembre. Pel que fa al nostre municipi, l'única variació positiva es va donar a l'octubre, mentre que els mesos següents va baixar i va arribar a reduir la taxa d'atur un 0,12%. És a dir, a l'últim trimestre, Santa Coloma té 84 aturats menys. En total, la taxa d'aturats és del 12,39%.