Skip to main content

Economia

Endesa invertirà 3 milions per actualitzar i digitalitzar la línia

  • Toni Salvador

Endesa convertirà Santa Coloma en una ciutat digital. Aquest és l’anunci que l’empresa ha emès en un comunicat, on assegura que hi invertirà 3 milions d’euros, aportats íntegrament per la companyia, a través de diferents tasques per actualitzar i digitalitzar la xarxa elèctrica.

Segons Endesa, aquest nou Pla d’Inversions té dos objectius: en primer lloc, continuar desenvolupant, millorant i garantint el servei amb la construcció i renovació d’infraestructures elèctriques a la xarxa elèctrica d’alta, mitjana i baixa tensió. En segon lloc, assegurar-ne la qualitat del servei amb el desplegament de nous plans de manteniment i l’automatització i la digitalització de la xarxa, fet que permet reduir en un 20 per cent el temps d’afectació als clients quan es produeix una incidència, sigui quina sigui la causa. En definitiva, l’objectiu és procurar una ciutat actualitzada, més mallada i, per tant, més segura.

Pel que fa a les actuacions on es durà a terme la renovació, els punts més destacats són: en l’alta tensió, és previst la renovació de tot el parc elèctric de la subestació de la Trinitat. En la mitja tensió, s’estendrà 1,3 km de cable per tal de tancar anelles elèctriques, eliminar trams dèbils, substituir escomeses que han acabat la seva vida útil i ampliar subministraments. En paral·lel, és previst telecomandar 17 centres de transformació, motoritzar-ne 4 i sensoritzar-ne 111. Finalment, en la baixa tensió, s’estendran 6 noves línies amb una longitud de 700 metres.

Com esmenta el comunicat d’Endesa, un dels objectius és la introducció o, en alguns casos, l’increment de noves tecnologies presents en la xarxa colomenca. En destaca l’automatització de la xarxa de mitjana tensió mitjançant la instal·lació de nous sistemes de telecomandament, és a dir, de dispositius d’actuació remota que permeten controlar i maniobrar la xarxa a distància. També la implementació del sistema LARS (Localització d’Avaries i Reposició del subministrament) i la sensorització de centres de transformació de la zona implicada.