Skip to main content

Economia

En marxa la segona edició del programa Emprenedona

  • Sara Simonet

Ja està en marxa la segona edició d'Emprenedona, el programa per fomentar la creació i consolidació de negocis liderats per dones del territori. En total, hi participaran una quarantena d'empresàries i emprenedores de Santa Coloma i Sant Adrià, els dos municipis impulsors.

El programa es desenvoluparà fins al desembre i inclou itineraris formatius, sessions de coaching i tutorització i networkings per ajudar a les emprenedores del territori a crear una xarxa de suport.

Aquest programa té com a objectiu escurçar la bretxa de gènere, posar fi a la precarietat de l'emprenedoria en femení i, alhora, fer visibles iniciatives liderades per dones que contribueixin a crear referents per a futures emprenedores.

Actualment, en el món de l'emprenedoria, continua existint una important desigualtat. Segons dades del 2021 del Ministeri de Treball, dels dos milions de persones autònomes, només el 36,2% són dones. Aquesta bretxa de gènere és multicausal, però s'explica principalment per les múltiples barreres que troben les dones a l'hora d'obrir un negoci i pel fet d'haver de desenvolupar la seva activitat en un entorn amb estructures patriarcals.