Skip to main content

Economia

Grans canvis en la restauració colomenca durant la tardor

  • Sara Simonet

El món de la restauració a Santa Coloma està convuls. Molts dels establiments emblemàtics de la ciutat estan en traspàs per diferents raons; altres han canviat de local per reduir costos i alguns s'han vist immersos en moviments immobiliaris que els han obligat a tancar.

Aquest és el cas de Les Tannines, que hauran de deixar la seva actual ubicació, ja que s'han vist obligades a buscar un nou emplaçament on seguir l'activitat. La venda de l'edifici on era i el desig del nou propietari d'instal·lar-hi la seva pizzeria, les han deixat fora ara que els finalitzava el contracte.

El sector de la restauració està tocat, i molts propietaris han decidit llençar la tovallola. Molts establiments no troben personal per cobrir els torns i, especialment les puntes de feina els caps de setmana. A més, està sent complicat trobar persones sense qualificar que vulguin treballar en els horaris que requereixen.

Pel que fa a la plaça de la Vila, aquí també hi haurà canvis. El 9 carrer actual tancarà i una nova propietària començarà a la tardor un cop solucionats els problemes interns del lloguer. La Santa també pensa en abaixar portes i té el local en traspàs. Igual que el Milano, tot i que en aquest cas la decisió de deixar-ho és per causes personals i per noves perspectives laborals.

La pizzeria Pulcinella també ha tancat el local de Doctor Ferran i s'ha traslladat a Josep Martorell per dedicar-se amb menys taules al servei a domicili. Al carrer Santa Anna s'obrirà una nova hamburgueseria de gran format i al passeig Salzereda, l'antic Bar Tito també s'està remodelant per obrir ben aviat.

Fotografia: Andreu Fernández