Skip to main content

Economia

Ampliat el termini per adherir-se al projecte Eix Besòs Circular

  • Xavi Chica

El termini per adherir-se al projecte d’economia verda Eix Besòs Comarcal s’amplia fins a mitjan d’abril. Aquesta iniciativa té com a objectiu ajudar a les empreses del territori a ser energèticament més eficients, a partir d’un paquet d’accions enfocat a reduir els costos econòmics i ambientals derivats de la seva activitat. Les empreses interessades poden contactar amb el Servei de Foment Empresarial escrivint un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al 93.466.52.24.

Una de les accions que contempla el programa, impulsat pels ajuntaments de Santa Coloma, Badalona i Sant Adrià, és l’elaboració d’un informe energètic personalitzat i gratuït. Es tracta d’un estudi detallat de la seva contractació elèctrica i les seves possibilitats de millora. Actualment, aquest estalvi és un motiu de preocupació per a les empreses, que han vist com el cost de l’energia ha empitjorat el seu compte d'explotació.

Grup de compra agregada, properament

Les empreses participants, a més, podran sumar-se al grup de compra agregada d’energia comarcal que començarà a rodar properament, tot i que està condicionat a l’estabilització d’un mercat agitat per la guerra a Ucraïna. Aquest és un projecte liderat pels Ajuntaments de Badalona, Sant Adrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet per impulsar una nova línia de treball en l’àmbit de l’economia verda i circular i està cofinançat pel Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya.