Skip to main content

Economia

L’Ateneu CBN presenta la Diada del Cooperativisme

  • Toni Salvador

L'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord brinda un tastet de l'assenyalada data que espera al 2023. Aquest dissabte 15, d'11 a 15 hores, es durà a terme la Diada del Cooperativisme a la Vinya de la Vall de Betlem, al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. L'acte acollirà una taula rodona amb entitats referents del cooperativisme a Catalunya, i després es farà una presentació de noves cooperatives i de nous projectes de l'economia solidària.

Abans de la cloenda, l'Ateneu presentarà oficialment el 125è aniversari de la primera assemblea de cooperatives catalanes, la qual va tenir lloc l'any 1898 a Badalona, concretament a la cooperativa la Bienechora. La celebració tindrà lloc el 2023. Finalment, es tancarà la diada amb un vermut musical amb els grups de Badalona i el Maresme, ambientat per la banda Linària. Pots consultar el programa de l'acte al web de l'Ateneu.

Una aposta ferma pel comerç local

En afegit a la diada de dissabte, l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord durà a terme el dilluns 17 la seva 3a Taula Territorial 2022. La reunió, amb el títol El comerç local. Diagnosi i estratègies de suport en el marc de l'ESS, refermarà el suport de l'entitat envers el comerç local que, tot i no ser sovint cooperatives, sí duen a terme una funció social molt important.

L'esdeveniment compta amb la col·laboració i el suport de l'Agrupació del Comerç i la Indústria (ACI) i de l'Oficina Tècnica de la Moneda Local (la Grama). Pots consultar més informació sobre la Taula Territorial al web de l'Ateneu