Skip to main content

Economia

Noves formacions i activitats a la darrera setmana d’octubre

  • Toni Salvador

A les acaballes del mes d'octubre, arriben nous cursos, tallers i formacions per la ciutadania. És el cas de la programació de Grameimpuls, l'empresa pública de promoció de l'activitat laboral i empresarial a la ciutat, i de diversos centres cívics implicats en la formació dels seus veïns. També arriba la nova programació del Mas Fonollar i del Rellotge XXI, els centres de recursos juvenils de Santa Coloma, que ofereixen noves activitats dirigides de dilluns a divendres.

Pel que fa a Grameimpuls, trobem una nova píndola formativa sobre les aplicacions sanitàries. L'acció, que porta per títol "Apps per a la salut i el benestar", s'ofereix en format virtual i té una durada aproximada de cinc hores. Les persones interessades cal que s'inscriguin prèviament a través de l'app o al web de l'entitat. Pel que fa a les formacions per empresaris i emprenedors, arriba el curs "Acaba amb els fantasmes: pors, creences, mites i llegendes a l'hora d'emprendre", un taller de tres sessions amb l'objectiu de posar a l'abast dels emprenedors i les emprenedores tècniques i recursos interns per fer front i superar les dificultats que genera el fet d'emprendre. La formació s'estendrà els dies 25 (16-19 h), 27 d'octubre (16-18.30 h) i el dia 3 de novembre (16-18.30 h). La primera sessió, ja passada, va ser en línia, però les dues següents seran presencials.

Tornen als centres cívics de la ciutat els cursos d'informàtica bàsica per aprendre a fer servir un ordinador des dels inicis, orientats a persones que no han fet servir un ordinador i volen aprendre'n. Els cursos es realitzaran al CC Llatí (c. Nàpols, 40) i CC Can Mariner (c. Milà i Fontanals, 16) en horari de tardes. La inscripció s'ha de tramitar als centres de 16 a 20 hores, i pot fer-se des del passat dilluns 24 d'octubre.

La programació dels equipaments juvenils per a aquest quart trimestre de l'any també està en marxa. Entre les activitats dirigides, de dilluns a divendres i en horari de tarda, destaquen: "Snoicome", un espai per aprendre a gestionar les emocions i habilitats socials; "Música al buk", un taller d'iniciació a la creativitat musical; "Mou-te", amb jocs, dinàmiques en moviment i esports diversos; "Más cine", per gaudir de pel·lícules i sèries, i participar en debats o l'hort urbà.

També cal parar atenció als tallers teatrals, de cuina i de còmic, i activitats especials relacionades amb el món de la màgia i la música, els quals completen aquesta programació que es desenvoluparà al Mas Fonollar, a la Biblioteca del Fondo i al Centre Cívic Fondo. La majoria d'aquestes activitats són gratuïtes.

En aquests equipaments, el Punt Info Jove disposa d'un servei d'assessories especialitzades i individuals amb personal orientador professional per resoldre dubtes i trobar les millors solucions en diferents àmbits com el laboral, l'acadèmic, l'emocional o l'economia social i solidària.