Skip to main content

Cultura

Comença l'edició de primavera de Paraula de Santa Coloma

  • Marina Tovar

Torna una de les principals cites literàries i culturals de la ciutat, el cicle Paraula de Santa Coloma. Aquesta primavera, des de l’abril fins al juny, hi ha organitzades més de 30 activitats, entre les quals espectacles, presentacions de llibres i converses literàries. Tot i que el nombre d’escriptors i escriptores que presenten obres és bastant paritari, les dones protagonitzen aquesta edició de primavera, amb el cicle teatral Donaescena i les diverses activitats de la Ciba en clau de gènere.

Una vintena d’escriptors i escriptores, la meitat d’ells colomencs, presentaran els seus nous llibres a diferents llocs de la ciutat. Trobem des de novel·les de ficció i fantasia, a d’altres més tècnics sobre història de l’art o sobre la lluita històrica de la humanitat per la salut i la vida.  Es presentaran dues obres sobre la història de Santa ColomaQuan les cases barates eren a Santa Coloma de Gramenet, de l’historiador Josep Maria Corral i Belorado, de la pèrdua dels territoris colomencs a la riba dreta del riu. I l’obra Sortint per la finestra de l’escola de Jordi Soler Insa, una crònica dels anys de la transició a la ciutat i de les lluites per l’educació.

El Centre de Documentació de la Ciba presenta el cicle de dones escriptores, on autores locals presenten obres basades en les seves experiències personals. A més, dins la Ciba, trobem la primera sessió del club de lectura i memòria històrica Sufraggetes SCG.

Teatre, poesia i activitats a les Biblioteques

La literatura no només s’escriu en prosa; dins de Paraula de Santa Coloma també hi ha la presentació de dos poemaris, Tractatus de la mort de la poesia catalana, de Jordi Valls i La llum mirada de Vicenç Llorca, i un recital de poesia. 

Pel que fa al teatre, les dones prenen els escenaris amb el cicle Donaescena, del Teatre Segarra. Cinc obres escrites i dirigides per dones. Destaca l’obra Dopaland, escrita i dirigida per la colomenca Eu Manzanares.     

Les Biblioteques acolliran activitats familiars per apropar la lectura als més petits. Des de conta-contes a càrrec de companyies teatrals, històries en anglès o lectures de contes d’autors colomencs a tallers literaris per fomentar la creativitat i la imaginació.