Skip to main content

Cultura

Arriben noves activitats del cicle de Memòria Històrica

  • Marina Tovar

 El programa de Memòria Històrica ha organitzat quatre activitats per aquest mes d'abril. Les dues primeres seran aquest dissabte dia 6 i giraran al voltant de la impremta escolar i el Mètode Freinet. A les 11:30 hores, les famílies amb nens d'entre 8 i 12 anys podran gaudir del taller "La impremta escolar: l'experiència pedagògica Freinet dels anys 30". Durant el matí, els infants treballaran el gravat i composaran frases simples amb tipus mòbils per a signar els seus treballs. L'activitat s'emmarca dins d'un projecte per reivindicar la memòria del mestre Antoni Benaiges i tindrà lloc a la Biblioteca Central. Cal inscriure's per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Seguint amb aquest projecte, a les 17 hores de la tarda, es passarà el documental "El retratista" al museu del Muhba Bon Pastor. Un llargmetratge que recull la història de Benaiges. L'autor de la història, Sergi Bernal, Diego Arroyo i Albert Taulé participaran en una xerrada sobre la impremta escolar i l'experiència pedagògica Freinet dels anys 40. 

Dimecres 10 d'abril, la Ciba acollirà la conferència "Idees per a un món nou. Aportacions de les dones a la Segona República", a càrrec de l'escriptora i crítica literària Maria Àngels Cabré. En ella, es tractaran les idees renovadores de diverses pensadores, polítiques, pedagogues i altres defensores del republicanisme. La xerrada estava programada pel 16 d'abril, però s'ha avançat. 

La mateixa setmana, divendres 12 d'abril, es projectarà la pel·lícula "Diferente" a Can Sisteré, amb un col·loqui posterior dinamitzat per Jordi Samsó i Mauricio Serrano. Està considerada la primera pel·lícula a mostrar un homosexual a la gran pantalla al nostre país, estrenada en ple franquisme.