Skip to main content

Cultura

La Ciba serà la seu colomenca del biennal cultural Manifesta 15

  • Dani Mormuz

La Ciba ha estat escollida com una de les seus del festival Manifesta 15, que se celebrarà del 8 de setembre al 24 de novembre de 2024 en dotze municipis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Es presentaran diversos projectes socials i ecològics, que estaran exposats en setze seus de l’àrea metropolitana. 

Amb això, es vol que formin part espais culturals de tota la regió. Aquestes seus estaran organitzades per àrees temàtiques, en tres grups diferents: els nodes del Besòs, el delta del Llobregat i la serra de Collserola i el Vallès.

La Ciba es troba dins del grup dels nodes del Besòs, que té com a nom Imaginant futurs i que també inclou les Tres Xemeneies de Sant Adrià i la platja del Coco de Badalona. Aquests escenaris es presentaran com a espais on la cultura pot servir per a generar canvis positius. 

El festival exposarà els projectes de més d’una cinquantena d’artistes de tot el món, que posaran el focus en la capacitat que té la ciutadania de Catalunya per estimular una transició socioecològica. Es tractaran temes com el colonialisme, el capitalisme o el patriarcat, mitjançant el diàleg crític i l’expressió artística.

La Ciba serà d'accés lliure

Tot i que encara no estan definides les exposicions que es podran trobar a la Ciba, se sap que seran d’accés lliure per a tothom, com a la majoria de les seus. Igualment, a finals de maig es posaran a la venda unes entrades per un preu de 15 euros, que permetran visitar les seus que no són d’accés lliure: la Casa Gomis del Prat de Llobregat, el Monestir de Sant Cugat i les Tres Xemeneies de Sant Adrià.

Aquesta serà la quinzena edició del festival Manifesta, que se celebra cada dos anys en una ciutat europea, i pretén indagar en temes globals urgents a través de la cultura