Skip to main content

Cultura

Últim cap de setmana del festival Dansa Metropolitana

  • Marina Tovar

El festival Dansa Metropolitana s'acomiada de Santa Coloma amb un cap de setmana ple d'activitats. Després del tret de sortida a la ciutat amb els espectacles de Dinamic i Marina Pravinka, i Pelat, la protesta de Joan Català, el festival concentra quatre shows en el 16 i 17 de març.

El matí de dissabte hi haurà una sessió doble a la plaça de la Vila, amb dos espectacles internacionals. A les 12 hores, Elelei Dance Theatre Company portarà Too much, una funció d'humor, moviment, acrobàcies i teatralitat de la mà de tres personatges que s'estimen molt, arribant als límits de la sobreprotecció i l'ultra control. Tot seguit, la companyia francesa Dyptik farà un espectacle damunt d'una bastida metàl·lica, que els protegeix i els allibera al mateix temps. 

A la tarda (19 h), la Sala Miquelet del Teatre Sagarra acollirà el solo de ball Sibil-A, d'Ancorae Danza. La ballarina, Andrea Jiménez, proposa la figura de la dona percussionista, a partir de tres elements: el gest, el so i el traç. Aquesta funció forma part de la proposta "Cap butaca buida", una iniciativa que busca convertir Catalunya en la capital mundial de les arts escèniques. Aquest dissabte, proposen no deixar cap butaca buida dels teatres catalans.

La Chachi, l'espectacle final

María del Mar Suárez, La Chachi, pujarà a l'escenari del Teatre Sagarra, diumenge a les 19 hores, amb un espectacle de flamenc contemporani que ha sigut alabat a tota Espanya: Los inescalables Alpes, buscando a Currito. Una funció "trencadora, hipnòtica i magistral", que distorsiona el llenguatge flamenc tradicional per transformar-lo al seu estil.