Skip to main content

Cultura

S'inicia un nou cicle de fotografia social amb "Diaris de Viatges"

  • Marina Tovar

El Centre Cívic Riu acull la 15a edició de "Diaris de Viatges", un cicle que pretén oferir una mirada al voltant dels problemes globals i les causes que els originen. Exposades a la Sala Riu, sota el lema "Itinerants", les quatre propostes utilitzen la fotografia com a llenguatge per avançar cap a majors nivells de justícia social i sostenibilitat ambiental. 

La primera exposició s'inicia avui, 12 de març, a les 19 hores, i estarà disponible fins al 12 d'abril. Fútbol para la esperanza, d'Ofelia de Pablo i Javier Zurita, professionals del periodisme, la fotografia i el cinema. El projecte reconeix el poder del futbol com a eina per aconseguir societats més inclusives. De Pablo i Zurita van descobrir la força de canvi social que tenia el futbol a Sud-àfrica, on van començar aquesta proposta amb el focus en el primer mundial de la història celebrat al continent africà. 

El projectes de juny i d'octubre encara estan pendents, però ja està confirmat l'última exposició, que s'inaugurarà el 2 de desembre. Alfons Rodríguez presentarà The melting age project, una proposta que documenta 20 anys de la crisi climàtica, en 30 països de 6 continents diferents.