Skip to main content

Cultura

L'Ajuntament convoca la VII edició del premi María Luz Morales

  • Marina Tovar

L'Ajuntament de Santa Coloma i l'Observatori Cultural de Gènere, amb el suport de l'ARA i la col·laboració de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya, ha convocat la sèptima edició del premi de periodisme feminista Maria Luz Morales. Aquest guardó, que fan honor a la primera dona directora d'un diari, busca incentivar la creació de treballs periodístics sobre l'empoderament de les dones i els feminismes.

La convocatòria per entregar les candidatures està oberta fins al 10 de juny. Pot optar al premi qualsevol treball sobre temàtica feminista publicat durant l'any 2023 en un mitjà estatal, sense restricció per qüestió de llengua (pot presentar-se en qualsevol llengua oficial d'Espanya). El guardó està dotat amb 2.000 euros, i l'accèssit amb 1.000. Podeu consultar les bases del concurs en aquest enllaç.

L'entrega de premis es farà, com és habitual, a la CIBA el dia 23 de juliol. L'any passat, es va premiar a la periodista Ebbaba Hameida per Afganistán, un año después. La muerte en vida de las afganas bajo los talibanes, i les periodistes Carol Espona i Isabel Ojeda van guanyar l'accèssit pel reportatge Destinos forzosos. El jurat està compost per Maribel Cárdenas, la directora de polítiques d'igualtat de l'Ajuntament; Esther Vera, directora de l'ARA; Marta Corcoy, presidenta de la ADPC; Rosa Cerarols; Gemma Lienas; Lluís Reales i M. Àngels Cabré.