Skip to main content

Cultura

Santa Coloma, Ciutat Gegantera, acull les colles catalanes

  • Carlos Alcivar

El pròxim 3 de febrer, Santa Coloma, com la 35a Ciutat gegantera, acollirà l’Agrupació de Colles de Catalunya i a totes les colles, sòcies de la Federació en una assemblea general per posar en comú els aspectes positius del món geganter i apropar la cultura al públic. L’assemblea general comptarà amb la presència d’autoritats de l’Ajuntament de Caldes de Malavella, pròxima Ciutat Gegantera a l’any 2025.

La Ciutat Gegantera és un títol que comporta l’organització de diferents activitats culturals del món geganter. Un esdeveniment molt important a la cultura popular catalana i  que es fa des de l’any 1985. Enguany, Santa Coloma és la 35a Ciutat gegantera, en què remarcarà el valor i el reconeixement de la ciutat i la seva memòria de l’any.

El pròxim 28 d’abril, la Colla de Gegants i Capgrossos de Santa Coloma participaran en la Trobada Nacional de Gegants que se celebrarà a Barcelona. La colla Colomenca tindrà el privilegi de portar un dels gegants amfitrions durant la Trobada Nacional, que commemora els 600 anys del primer gegant. A més, els gegants Genís i Margarida també hi estaran presents.

Un orgull per Aarón Moreno, cap de la colla que veu de manera positiva ser Ciutat Gegantera i participar en la Trobada Nacional. “Ens sentim acompanyats en aquesta ciutat”, declara Moreno. “Gaudir la cultura i veure com s’aproximen les famílies, amb els seus nens i nenes, per veure l’espectacle”, finalitza.

Fotos: Joan Cabañas