Skip to main content

Cultura

El Sagarra inaugura temporada aquest cap de setmana

  • Marina Tovar

La nova temporada del Teatre Sagarra s'estrena amb dos plats forts, que marquen un nivell ben alt per les pròximes obres. Sílva Abril i Lluís Villanueva pujaran a l'escenari el divendres 26 de gener per representar el primer espectacle de l'any al Sagarra. Interpretaran "Benvingut Mr. Bojangles", una obra dirigida per Paco Mir i que ha estat en residència al teatre des de fa un parell de setmanes. 

L'emotiva comèdia, que narra la història d'una família, plena d'amor, bogeria i ganes de viure, s'estrenarà a Santa Coloma a les 19 hores. El divendres següent, l'obra es traslladarà al Teatre Poliorama de Barcelona, on es quedarà fins al març amb diverses sessions setmanals. 

Inauguració amb una obra de memòria històrica

La inauguració oficial de la nova temporada serà el dissabte 27, amb l'espectacle teatral "Papers de la guerra". Aquest drama històric està basat en el dietari de guerra d'un soldat. La seva pròpia família, els Castells, portaran a l'escenari la història d'en Pepe Castells i Pubills, un jove de Cardedeu que va ser reclutat pel bàndol republicà el 7 de desembre del 1937, Jordi i Josep Castells, fills del soldat, i Lluc Castells, el net, ens descobreixen aquesta història, junt amb l'actor i dramaturg Pau Vinyals. 

En el transcurs de l'obra, els germans Castells pintaran un llenç en directe. En una tela estirada al terra, crearan l'escena de la batalla que es narra, i al concluir l'obra l'ensenyaran al públic. 

La data d'estrena no és casual, es tracta de l'aniversari de l'entrada de les tropes franquistes a la ciutat, ara fa 85 anys. El Teatre Sagarra acollirà a representants del Museu Torre Balldovina i de l'Ajuntament per fer commemorar aquest dia i fer l'estrena oficial de la nova temporada teatral.