Skip to main content

Cultura

CNL L’Heura impulsa la tria de veure cinema en català al Fondo

  • Carlos Alcivar

El Consorci per a la Normalització Lingüística, CNL L’Heura ha anunciat que el Cicle de Cinemes en Català torna a projectar-se. Amb la col·laboració de la Biblioteca del Fondo, a partir del 26 de gener fins al juny hi haurà tardes de cinema en català a la biblioteca municipal.

Una activitat per impulsar i veure cinema en català, oberta a tothom. Des de CNL L’Heura es vol remarcar les limitacions del cinema en català, ja que moltes pel·lícules no gaudeixen d’una versió catalana.

De moment hi ha tres pel·lícules confirmades. El 26 de gener es projectarà Intocable, dels directors Olivier Nakache i Éric Toledano. Un llargmetratge francès amb la interpretació d’ Omar Sy, François Cluzet i Anne le Ny.

El pròxim 23 de febrer, hi ha programat Tigre i drac. Un film xinès del director Ang Lee i que commemora  la celebració de l’Any Nou Xinès. Una pel·lícula emocionant sobre les arts marcials.

El 15 de març, La Llibreria, escrita i dirigida per Isabel Coixet. Una pel·lícula amb 12 nominacions als Premis Goya de 2018 a millor pel·lícula, millor direcció i millor guió adaptat, entre d’altres.