Skip to main content

Cultura

Nova exposició al Museu sobre la memòria palestina

  • Carlos Alcivar

El Museu Torre Balldovina va inaugurar, el passat 19 de gener, una nova exposició sobre la catàstrofe i expulsió de més de 800.000 palestins, per culpa de les tensions i el conflicte d’Israel i Palestina, a l’any 1948. A través de la mirada de la fotògrafa Ester Pérez Berenguer, el Museu inaugura Imatges contra l’oblit, una serie de fotografies basades en les memòries i la història de 9 residents palestins a Catalunya.

La inauguració va emfatitzar en com s’expliquen les històries segons quin bàndol. “Legitimar una estratègia per part d’Israel” o explicar la repressió al poble palestí.  Un treball de la fotògrafa de SUDS,  a través d’històries personals, de la  vida quotidiana dels palestins, “un poble sense terra”, remarca Ester Pérez.

Imatges contra l’oblit explica la Nakba, a partir dels objectes documents i fotografies, a través del relat d’aquestes nou persones i que han sigut retratades gràcies a Ester Pérez, de l’Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació (SUDS).  Un relat sobre l’èxode forçat que van viure, abandonant les seves llars. Un exili que encara continua 75 anys després. Una exposició organitzada pel Departament de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament i l’Associació SUDS i la Comunitat Palestina de Catalunya.