Skip to main content

Cultura

Mayte Martín tanca el Flamenc-ON’23 amb l’aforament venut

  • Josep M. Roca

La 'cantaora' Mayte Martín cloura aquest  dissabte, 25 de març, el Festival Flamenc-ON de Santa Coloma de Gramenet. El festival s’ha celebrat des del passat 17 de febrer. L'actuació serà al Teatre Sagarra, a les vuit del vespre. Totes les entrades estan venudes des de fa alguns dies.

El festival Flamenc-ON està organitzat per la Fundación Manolo Sanlúcar Aura Seguros que

precisament demà, a les cinc de la tarda a l'Espacio Aura Fórum, presentarà en societat la nova etapa que comença amb el nom de l’insigne guitarrista. En l’acte s’explicaran els pròxims projectes que estan en marxa per preservar, difondre i impulsar la cultura flamenca, especialment la del mestre de la guitarra Manolo Sanlúcar, mort l'agost passat.

Mayte Martin, plat fort per cloure el Flamenc-ON de 2023

Nascuda a Barcelona el 1965, Mayte Martín pertany a aquesta estranya categoria d’artistes que no precisen, ni volen, treure un disc cada dos anys per sobreviure ni per conservar un lloc en l’actualitat o en la memòria del públic.

És una de les ‘cantaoras’ més prestigioses del panorama actual del flamenc. Posseeix l’aval del

reconeixement dels crítics, l’aquiescència col·lectiva de l’afició i una interessant collita de

premis.

Però el reconeixement més estès li arriba de la mà del públic, que aprecia el seu ‘cante’ preciosista i serè, ple de matisos. Des dels seus primers passos, trenca motllos: amb ella neix, i la defensa des dels seus inicis, una filosofia pròpias i un concepte de la professió absolutament transgressors dins del flamenc, de manera que se la considera, per la seva estètica artística i el seu discurs, una pionera i un puntal del denominat ‘flamenc català’, així com un referent important per a la nova fornada de joves flamencs.

La Fundación Manolo Sanlúcar i els seus projectes immediats

La Fundación Manolo Sanlúcar Aura Seguros presentarà la nova etapa i els seus projectes immediats en un acte públic que tindrà lloc a l'Espai Aura Fòrum (seu d’Aura Seguros, Plaça de la Vila, 25.

Aquesta fundació, continuadora de la què amb el nom Fundación de las Artes Flamencas Aura Seguros es va constituir a Santa Coloma de Gramenet el 2018, pretén, entre altres objectius, assumir la cura i la gestió de tot el llegat artístic i personal del mestre de la guitarra Manolo Sanlúcar, mort l'agost passat. En l'acte intervindran el president de la Fundación Manolo Sanlúcar Aura Seguros, José Martínez Talavera, el patró José María Parra, i el vicesecretari de la Fundación, Juan Carlos Romero.