Skip to main content

Cultura

Joan Tudela presenta a la Central el seu llibre d’aforismes

  • Josep M. Roca

L’escriptor Joan Tudela presentarà demà dimecres 22 (18:30h) a la biblioteca Central de Santa Coloma el seu darrer llibre Petits pensaments: mil aforismes, que ha publicat l’editorial badalonina Pont del Petroli, dins la col·lecció Narrativa.

L’aforisme, segons el diccionari de l’Insitut d’Estudis Catalans és "una proposició breu i sovint enginyosa que enuncia una norma científica, filosòfica o moral sense argumentar-la".

I en Joan Tudela n’ha escrit un miler exacte, que ha dividit en dos capítols que corresponen al temps en què es van escriure i un breu epíleg on es donen a conèixer les referències i cites i podem conèixer breument  la infrahistòria del llibre que presenta.

L’acte està convocat per a dos quarts de set de la tarda. Joan Tudela, que tancarà l’acte llegint un recull dels aforismes, estarà acompanyat per la Tinent d’Alcaldessa de Cultura Petry Jiménez; el bibliotecari Lluís Soler Alsina; el periodista i company a la redacció d’El mirall.net Pere Ferreres; l’escriptor Rodolfo del Hoyo; l’editor (i autor del poema visual que constitueix la portada) Joan Puche; Laia Ventura, directora de la Biblioteca Central que acollirà l'acte.

Joan Tudela, que forma part del Consell Editorial d’El mirall.net, és periodista i escriptor de llarga trajectòria, lligat a Santa Coloma de Gramenet des dels anys setanta en què va ser un dels redactors de Grama i corresponsal de periòdics diaris de Barcelona.

Fotografia: Joan Tudela, segon per l'esquerra en la presentació del llibre de relats de Pepònio i Carlos Quesada, Amantes de la Vida.