Skip to main content

Cultura

Rodolfo del Hoyo presenta el seu trentè llibre al Teatre Sagarra

  • Dori Morrillo

L'escriptor colomenc Rodolfo del Hoyo presentarà el seu últim llibre de poemes L'intèrpret i el caminant dimarts 24 d'octubre a la sala Miquelet del Teatre Josep Maria de Sagarra. A les 19 h, l'autor ens farà un tastet d'aquesta selecció de poemes, fets entre 1986 i 2022, on torna a la seva essència, als seus orígens de poeta. Al mateix temps, descriu aquests poemes com la versió més pròxima de la seva veu actual. Alguns dels poemes seran publicats per primer cop, ja que pertanyen a dos llibres inèdits de l'autor. 

L'acte, obert a totes les persones interessades, es presenta sota el matemàtic títol 30+70=100. La primera xifra correspon a la quantitat de llibres que té editats, amb aquest, arriba ja a les tres desenes. Quant a la segona xifra, Del Hoyo ens informa que ell mateix ha arribat, el passat 20 d'octubre, als 70 anys. El 30 dels llibres que porta publicats i el 70 dels tombs que ha fet a la tardor (com diu l'autor), sumen cent. Una xifra rodona que vol celebrar envoltat d'amics i recordant plegats com va ser la creació dels seus llibres publicats.

L'intèrpret i el caminant és el vuitè llibre de poesia de l'autor. En ells es recull la major part de l'obra de l'autor,  que aglutina poesia narrativa, figurativa i realista, per una banda, i una més humanista, filosòfica i espiritual. Junt amb la poesia, també formen part de la seva bibliografia tres novel·les, setze llibres de literatura infantil i tres volums de narrativa que il·lustren l'obra d'aquest reconegut escriptor de la nostra ciutat.