Skip to main content

Cultura

Degustació i cinema ucraïnès al PompeuLab

  • Carlos Alcivar

PompeuLab torna a celebrar ‘Sopars de cine’, una activitat solidària que fusiona el cinema i la gastronomia envers un lloc i una temàtica social. Enguany, la Guerra d’Ucraïna contra Rússia és l’eix principal del sopar, amb un tast de la gastronomia ucraïnesa i el film de Valentyn Vasyanovich, Atlantis (2019), guanyadora al Festival Internacional de Cinema de Venècia com a millor pel·lícula. La gala de cine se celebra demà,17 de novembre, a les 19 h.

L’activitat del PompeuLab  vol reflexionar sobre la Guerra d’Ucraïna i qüestionar els conflictes bèl·lics. Amb la col·laboració de la FAVGRAM es realitzaran taules de debats i dinàmiques situacionals per arribar a una conclusió sobre les guerres.

PompeuLab ha treballat amb l’ajuda de famílies i refugiats ucraïnesos. L’aforament està al complet amb 60 inscripcions totals. Isuka Palau, directora del PompeuLab, explica que el propòsit de Sopars de cine és “la reflexió i el debat, com cada any, a partir de diverses disciplines (gastronomia, dinàmiques de grup, cine) i compartir diferents punts de vista”.

Atlantis és una distopia que es recrea a l’any 2025, en un món postapocalíptic fruit de la guerra entre soldats russos i ucraïnesos que parla dels trastorns que genera la guerra. Una pel·lícula que va voler ser nominada a la millor pel·lícula internacional a la 93a edició dels Oscars.