Skip to main content

Cultura

Filmació d’un curt de l’ESCAC a Santa Coloma

  • Carlos Alcivar

Santa Coloma ha estat escollida per la realització del curtmetratge de La niña tatuada. Un treball de la directora, guionista i estudiant del màster en Direcció de Cine de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC), Elisa Lanzas. El rodatge s’ha realitzat entre el 4 i 8 de novembre pels carrers Sant Carles, Prat de la Riba, Sant Jeroni, Safareig i l’avinguda Francesc  Macià.

El curtmetratge  és una denúncia de la masculinitat hostil, la violència i l’assetjament masclista que pateixen les dones, cada dia, als carrers.  La història tracta d’Irene, una noia menor d’edat que és assetjada per un home desconegut al carrer i que demana ajuda al seu entorn més proper.

“Estem contents amb els resultats de la gravació. Santa Coloma és el lloc perfecte pel curtmetratge, per la seva arquitectura, els carrers estrets i la descentralització urbana”, declara Axcell Demo, director de producció del curtmetratge.

El film d’Elisa Lanzas compta amb la presència de l’actriu barcelonina Carla Quílez, guanyadora  del Premi Gaudí i la Concha de Plata del Festival de Cine San Sebastián com a millor actriu protagonista pel seu treball a La Maternal, de Pilar Palomero.

Axcell afegeix que La niña tatuada va més enllà de l’assetjament. El film vol remarcar també a totes les dones que tampoc se senten segures en el seu àmbit familiar.

Al projecte també participa Ramon Pujol, qui interpreta recentment a la sèrie espanyola  Amar es para Siempre i ha participat en altres com Ciega a Citas (2014) i Doctor Mateo (2009). També l’actriu Júlia Carmona, Elisabet Mari Francès i l’actor Pep Linares.

El curtmetratge és finançat per la productora ESCAC Films i el micromecenatge de la plataforma de crowfunding Verkami.

Des de producció expliquen que volen estrenar el film al febrer o març de 2024. La intenció és presentar-ho també a diferents festivals de curtmetratge i cinema, a més de plataformes com Filimin i Movistar Plus.

Rodatge a Santa Coloma

Fotos: ESCAC Films