Skip to main content

Cultura

El Correllengua 2023 ret homenatge al poeta Joan Brossa

  • Marina Tovar

Santa Coloma torna a acollir el Correllengua, una sèrie d'activitats - que també tenen lloc arreu dels països catalans - per defensar la llengua i la cultura catalanes. Durant quatre dies de novembre, es faran diversos actes lúdics, literaris i didàctics. Cada any, s'escull algun intel·lectual del territori com a figura central de les activitats, enguany s'ha triat al poeta avantguardista, republicà i independentista Joan Brossa. 

L'acte central d'aquesta iniciativa tindrà lloc, diumenge 12 de novembre, en els Jardins de Can Sisteré. D'11 a 13:30 h i obert a tot el públic, es faran activitats durant tot el matí. Hi haurà una xocolatada, una gimcana i un espectacle infantil per donar a conèixer al poeta. A més, està programada una actuació dels bastoners de Santa Coloma i un concert d'Eskamot Folk

El Correllengua començarà uns dies abans. El 9 de novembre hi haurà una polis poètica a la Biblioteca Central, lloc on també s'inaugurarà una exposició sobre el poeta homenatjat. El dijous 15, s'organitzarà un taller en el centre de CN l'Heura, sobretot dirigit a persones nouvingudes. I, per acabar, dissabte 18, el Centre Excursionista Puigcastellar farà una ruta guiada en els barris de Sant Gervasi i Gràcia, on va viure Joan Brossa. El mateix dia, tindrà lloc la presentació de la guia gramatical de llenguatge no binari en català en el local d'Entenem Santa Coloma LGTB.