Skip to main content

Cultura

Presentació del ‘Mur de la Pau’ al Museu Besart

  • Carlos Alcivar

Besart The River Museum, el museu urbà més gran del món que és a al Parc Fluvial de Santa Coloma, ha presentat ahir 6 de novembre, la creació del Mur de la Pau, dins del programa World Peace Forum que se celebrarà per primer cop a Espanya i Barcelona, el 23, 24 i 25 de novembre. Aquest mural serà un dels més grans d’Europa, amb la col·laboració d’artistes nacionals i internacionals.  

Una obra que serà de gran valor social  i que ha presentat l’alcaldessa Núria Parlon, amb el president del World Peace Forum, José Fèlix Bentz Oliver. Segons l’alcaldessa, el Besart és “un espai creatiu pel talent local, nacional i internacional que permet a la ciutadania participar en aquesta iniciativa”, ja que el projecte per la pau pretén que del 6 al 10, i del 13 al 17 de novembre, en horari de 10 a 17 h, les persones puguin pintar la paraula “pau” sobre el nou mural del Besart.

Amb una llargada de 17 metres, el primer artista internacional en col·laborar en el Mur de la Pau ha sigut el grafiter barceloní Carles Redón, àlies “el xupet negre”. Un dels exponents del Logo Art i que es caracteritza per la icona d’un xumet i els seus missatges socials, antiracistes i antisistema. Les figures predominants de l’obra de Redón són el cor, les fletxes, les estrelles, els punts i el símbol de la pau.

La presentació ha comptat amb Montse Simal, secretaria general de la Fundació Foment del Treball, organitzadora local del World Peace Forum a Barcelona; Bru Recolons, president d’Impulsa Talentum for Peace; Yordano Padrosa, representant de l’Institut Catalunya Àfrica i Casa Àfrica; Albert Agustí, impulsor del Besart i, David Hernández, president de l’Associació Mediterranean Street Art i director i president del Besart.

David explica que està molt content amb la demanda d’artistes que volen venir i participar en els murs del Parc Fluvial del Besòs. “Un entorn únic que només tenim a Santa Coloma”, declara el director del Besart.

El World Peace Forum, amb seu a Luxemburg, és el punt de partida per commemorar el 75è aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans.

 

Fotografies: Carla Roca