Skip to main content

Cultura

La guardonada "Història d'un senglar" s'estrena al Sagarra

  • Marina Tovar

L'obra "Història d'un senglar o alguna cosa de Ricard" arriba al Teatre Sagarra aquest divendres 27 d'octubre a les 19 hores. Escrita i dirigida per Gabriel Calderón i protagonitzada per Joan Carreras ha rebut dos Premis Butaca (a millor actor i millor producció de petit format) i un Premi Max a millor actor.

Es tracta d'un monòleg que gira al voltant dels mecanismes de poder contemporanis, el desig i el ressentiment, i proposa una reflexió sobre els límits de l'ambició humana. Un actor s'enfronta al repte d'interpretar Ricard III, una oportunitat que no pot deixar perdre, tanmateix, ni la resta de l'elenc ni el director li fan el pes. Sembla ser que l'actor i el monarca despietat de la tragèdia de Shakespeare tenen més en comú del que sembla. 

A mesura que s'entrellacen les històries d'ambdós, la relació entre l'actor, el personatge i l'espectador esdevé cada vegada més estreta. L'obra, estrenada al festival Temporada Alta 2020, ha passat per diversos escenaris, com el del Teatre Lliure o el Teatre Barcelona amb molt bona rebuda.