Skip to main content

Cultura

Desena edició de la Baixada popular del Torrent de les Bruixes

  • Marina Tovar

L'associació Joves Artistes Kolomencs (JAK) inaugura aquest cap de setmana les activitats de la Llegenda de Torrent de les Bruixes. El plat fort se celebrarà dissabte 28 d'octubre amb la baixada popular. Una cercavila ambientada en la Llegenda del Torrent, una història fictícia de la Santa Coloma Medieval, desenvolupada per la factoria d'idees de la JAK.

Les bruixes, els dimonis i tothom que hi vulgui participar - disfressat d'aquestes criatures malèfiques o de la gent del poble com camperols, donzelles o soldats - es concentraran en la rotonda de la font de Sant Roc a les 18:10 h. Després, tots plegats faran la cercavila que recorrerà els carrers de la ciutat fins al recinte Firal de la plaça Pau Casals. En el recorregut es faran cinc punts d'aturada on es faran mostres de diferents disciplines artístiques: teatre, música, dansa i pirotècnica. 

Aquesta tradicional activitat estarà envoltada de tres més que es faran al llarg del cap de setmana. La primera tindrà lloc el divendres 27 d'octubre  a les 18:30 h, quan l'Aquelarre de les Bruixes del Torrent farà un espectacle teatral de música i foc en el Recinte firal de la Plaça Pau Casals. A més, dissabte i diumenge s'organitzarà un diabòlic passatge del terror, en diferents torns del matí i la tarda, on el públic realitzarà un recorregut per diferents escenes de terror. 

Festa de la Castanyada, dimarts 31

Com a novetat, enguany la Festa de la Castanyada rep més espai i més protagonisme. Fins ara, havia coincidit amb la festa de l'Akelarre, però per la dècima edició la JAK ha decidit ampliar els dies d'activitats i celebrar una gran festa musical amb animació infantil. Començarà a les 17 h de la tarda, amb un ambient familiar i festiu per reivindicar la festa de la castanyera.