Skip to main content

Cultura

Una parella colomenca guanya el Premi Literari Ala Delta

  • Carlos Alcivar

La parella d’escriptors, Carolina Gilbert i Daniel Lorente han sigut els guanyadors de la 34a edició del Premi de Literatura Infantil Ala Delta de l’editorial Eldevives. La parella ha sigut guardonada per la seva novel·la Gwyneth, una història infantil que barreja la fantasia i la realitat en un ambient màgic i d’il·lusió com és Nadal. És el primer cop que “quatre mans” guanyen el premi literari, segons el Jurat d’Eldevives.

Daniel és colomenc de naixement i viu amb Carolina, aquí, a Santa Coloma. Segons narra la parella, la història de Gwyneth sorgeix d’un somni que va tenir l’escriptor colomenc sobre una nena que no rebia regals durant el Nadal i que va explicar a Carolina en el moment de despertar-se. Carolina va ser la primera testimoni de la història que estava relatant Daniel.

Ella explica al Mirall.net que sempre porta una llibreta “per “escriure tots els somnis” que té ella. En aquest cas, la parella, amb el somni de Daniel, va començar a escriure el que seria la història premiada d’Ala Delta.­

“No ens ho esperàvem”, explica Carolina. És el primer cop que guanyen un premi que es publiqui en “una editorial molt important”. A més, “és la primera novel·la de Dani”, mentre que Carolina ja té algunes històries autopublicades. La novel·la guanyadora es publicarà a partir d'abril de 2024.

La novel·la se situa en Skagway, un poble d’Alaska on Gwyneth és la protagonista d’aquesta història de Nadal. Gwyneth és la filla adoptiva del cap de la policia local. Fa temps que la seva mare adoptiva va morir i, a més, la protagonista no és que es caracteritzi per encaixar amb la resta.

Gwyneth és una nena diferent que encara no s’adapta amb els seus companys d’escola.  Això la fa pensar que no és una nena bona. El Pare Noel mai li ha portat regals. Una història fantàstica amb elfs, rens, malví i llums de Nadal. Un pont màgic entre Skagway i Ningunapart.

L’any passat, la gala de premis d’Eldevives va ser a Sevilla. Fins aquests moments, encara no s’ha publicat on serà la ubicació del 2024.