Skip to main content

Cultura

El programa EN RESiDÈNCIA s'amplia a Santa Coloma

  • Marina Tovar

Engega la 15a edició del programa EN RESiDÈNCIA a 24 instituts de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, un d'ells a Santa Coloma de Gramenet. Per primer cop, aquest programa surt de Barcelona i s'esten a altres municipis de l'AMB. L'Institut La Bastida és el primer - i únic- centre de la ciutat en participar en aquest programa que porta la creació artística contemporània als centres públics de secundària. Durant tot el curs, alumnes, docents i artistes treballaran plegats per realitzar una obra ideada per l'artista resident. 

El resident de la Bastida serà l'artista visual mataroní Domènec, creador d'obres fotogràfiques, videogràfiques i instal·lacions en l'espai públic. Ja va participar en la 7a edició d'aquest programa a un institut de Barcelona, on van crear una instal·lació artística de fusta i fotografies anomenada "Veïns, cases, carrers i places".

Enguany treballarà amb l'alumnat de 3r de l'ESO de la Bastida, on desenvoluparà "un procés de creació conjunt que permetrà conèixer millor l'entorn de l'institut, el seu passat i el seu present". L'institut acull el projecte amb molta il·lusió, a l'espera de com es desenvoluparà al llarg del curs. 

Una artista colomenca en el projecte

L'actriu i dramaturga Eu Manzanares participarà en aquest programa a l'Institut Sants, amb la mediació de la Sala Beckett, d'on ha sigut autora resident. Desenvoluparà la seva obra amb un grup d'alumnes de segon d'ESO, en un institut que ja ha participat tres cops en l'EN RESiDÈNCIA.