Skip to main content

Cultura

Demà començà la novena edició de la ‘Festa do Pulpo’

  • Carlos Alcivar

La Festa Cultural do Pulpo comença demà dijous fins al diumenge 22 d’octubre al Parc Europa. Una festa que organitza el Centre Cultural Airiños da nosa Galicia i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, la Diputació de Barcelona, La Generalitat i la Xunta de Galicia. Durant aquest dies es realitzaran diferents activitats per celebrar la novena edició.

Dijous i Divendres

Demà a les 20 h, hi haurà una Cacholada de Urbano y Compañía per degustar un bon cuit gallec. El divendres 20 d’octubre, també a les 20 h, hi haurà la Foliada, la festa popular amb la tradicional música d’aquells que vulguin “bailar, cantar e tocar”. Paral·lelament a la foliada, hi haurà una musclonada popular.

Dissabte 21

A les 13 h, tocaran el Grup de Gaites Veterans d’Airiños, encarregats d’animar l’esdeveniment.

A les 13:30 h, a la carpa d’exposicions la festa cultural gallega, hi ha programada la inauguració de  “Mujeres y Poemas”, a càrrec de la sexòloga Francisca Molero Rodríguez, amb caricatures del periodista gallec Siro López.

A la carpa de la Associació Motera Brikers Solidaris de Santa Coloma també hi haurà una exposició de motos.

A les 14:30 h, menjar organitzat per la Irmandade. La Irmandade Galega de Rubí farà una actuació més tard, a les 17:30 h.

L’Associació Cultural Galega Cova da Serpe farà una actuació a les 18:30 h. Cap a les 19:30 h, els Djs Pimientos del Padrón estaran a càrrec d’animar la festa amb música per ballar i disfrutar. Més tard, també actuarà DJ Patatas Bravas a les 20:45 h. La nit tancarà amb l’activitat PICHI Music Show, a les 22:30 h.

Diumenge 22

Els Castellers i Trabucaires de Santa Coloma de Gramenet faran la seva actuació per la Festa do Pulpo a les 12 h del migdia. A les 13:30 h actuarà la Irmandade a Nosa Galza de Mollet. A les 14:30 h està programat el Xantar des Familias e Amigos.

El Grup de Música i Dansa del Centre Cultural Airiños da nosa Galicia animarà l’ambient per la tarda, a partir de les 17:30 h. A les 19:30 es repetirà el PICHI Music Show per fer ballar a la gent.

Pel tancament de la Festa do Pulpo hi haurà la cremada popular gratuïta, a càrrec de Pepe Teixeiro, i la lectura del Conxuro, a càrrec d’Ángeles Gallego Álvarez.