Skip to main content

Cultura

L'arquitectura de la ciutat, a l'Open House el 21 i 22 d'octubre

  • Carlos Alcivar

Santa Coloma participa de nou en la 14a edició del festival d'arquitectura 48H Open House. Aquest any, 48H Open House se centra en la "desconstrucció" de l'arquitectura per aprofundir en detall en les característiques dels edificis. A Santa Coloma, es destaca el "noucentisme ocult" dels edificis a la zona de Torribera, a més de la Torre Pallaressa, l'antic Pavelló B de l'Esperit Sant, el Refugi de Biodiversitat al riu Besòs i la CIBA. El festival d'arquitectura tindrà lloc aquest cap de setmana,  dissabte 21 i diumenge 22 d'octubre.

A Santa Coloma, s'ha volgut reconèixer el treball de l'arquitecte municipal Josep Alemnay i Juvé. La gran protagonista de l'Open House és Torribera. Enguany han incorporat les visites al Pavelló Verdaguer, l'Escola de Restauració i l'església del Recinte Torribera.

Segons 48H Open House, aquesta nova edició presenta un 40 per cent de novetats i inclourà 195 activitats que tindran lloc a les set ciutats participants: Barcelona, Badalona, Sant Joan Despí, L'Hospitalet de Llobregat, Vilassar de Dalt, Sitges i Santa Coloma. Una xarxa d'històries ocultes que envolten l'arquitectura d'aquests edificis.

Aquest any, 48H Open House commemora el centenari de la mort de l'arquitecte català Lluís Domènech i Montaner, amb la difusió i divulgació de la seva obra. Paral·lelament al festival, també se celebra la 18a edició de la Barcelona Design Week amb l'objectiu de fomentar el punt número 18 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) sobre "disseny pel futur humà".