Skip to main content

Cultura

Cinquena edició de les Jornades de poesia en llengües peninsulars

  • Carlos Alcivar

La cinquena edició de les jornades de poesia en llengües peninsulars torna a celebrar-se a Santa Coloma, els dies 20 i 21 d’octubre. Organitzada per la revista de poesia contemporània Caravansari i la col·laboració de l’Ajuntament, l’edició compta amb la participació dels poetes Miren Agur Meabe (euskera), Olga Novo (gallec), Miquel-Lluís Muntané (català), Lívia Lemos Duarte (portuguès) i Juan Vico (castellà).

Primera jornada

Les jornades començaran el 20 d’octubre, a les 19h, amb un concert de folk de Los Hermanos Cubero en l’Auditori Can Roig i Torres, L’entrada del concert tindrà el preu de 8 euros, essent   l’única activitat no gratuïta.

Segona jornada

El 21 d’octubre, hi haurà una taula rodona al Centre d’Art Contemporani Can Sisteré. La taula rodona començarà a les 11:30h, amb la participació de tots els poetes i el director de Caravansari, Mateo Rello, qui explica que “hi ha una mútua falta de curiositat per les llengües peninsulars i s’ha d’establir connexions entre aquestes, perquè hi hagi un marc estable i de relacions entre la literatura i les llengües peninsulars utilitzades”.

Les jornades tancaran amb el recital de poesia, que serà més tard, a les 19 h, en el Teatre Sagarra. Cada participant tindrà quinze minuts per fer una lectura del seu poemari i en la seva llengua peninsular respectiva.