Skip to main content

Cultura

Es presenta a La CIBA el llibre sobre dones artistes "Amor a l'art"

  • Xavi López

Avui la CIBA, en col·laboració amb el Passatge Insòlit, serà la seu de la presentació del llibre Amor a l’art, obra guardonada amb el Premi Prudenci Bertrana 2021, de la reconeguda escriptora i historiadora Tània Juste i Aranda, acompanyada d'una interpretació musical en directe.

L'esdeveniment comptarà amb la presència de l'autora, qui compartirà amb el públic les raons que la van portar a escriure aquesta obra, centrada en la escassa o pràcticament inexistent representació de les dones artistes al llarg de la història. L'acompanyarà Lídia Magenta, pseudònim artístic de Lídia Trujillo, amb el saxofonista i bases musicals, qui aportarà l'aspecte musical de l'espectacle, amb una selecció de melodies que il·lustraran les diferents èpoques en què es desenvolupa la novel·la.

Aquesta serà una conversa musical entre tres dones que ens transportarà a l'ambient artístic de Barcelona durant els anys setanta, alhora que viatjarem al París dels anys vint. La novel·la relata les històries de dones artistes que van coexistir amb grans noms de l'art com Picasso o Modigliani, però que van ser silenciades i relegades a l'oblit, tan sols per ser dones.

Es tracta d'una apassionant narrativa centrada en l'emancipació femenina i la reivindicació de la dona com a creadora en el món de l'art. L'esdeveniment tindrà lloc a la CIBA, situada al Passeig de Llorenç Serra, 64.