Skip to main content

Cultura

En marxa la Tardor Solidària dedicada als Drets Humans

  • Marina Tovar

Torna la Tardor Solidària a Santa Coloma de Gramenet amb una nova edició de les Jornades per la Pau i la Cooperació. Enguany, es posarà l'èmfasi en la Declaració dels Drets Humans, en honor al seu 75è aniversari que serà el 10 de desembre. La programació ja ha començat i durarà fins a finals de desembre, busca el foment de l'educació i la cultura de la pau i porta el lema "Més Drets Humans". 

Exposicions, tallers, espectacles, xerrades i activitats per tots els gustos. Fins al 27 d'octubre, trobem l'exposició fotogràfica "Patriotic Games. Polònia segle XXI" de Hanna Jarzabeck, en el Centre Cívic Riu, que ens mostra programes militaristes que es fan a les escoles públiques de Polònia. I fins al 16 d'aquest mes, "Drawing 4 equality. Desafiant els rols de gènere a les dues ribes de la mediterrània", una exposició que vol posar en valor les lluites que duen a terme les dones per accedir a espais de participació política i social, a la Biblioteca Central. 

 En les pròximes setmanes, hi ha un gran volum d'activitats i col·loquis amb expertes d'arreu del món. Una taula rodona sobre el canvi climàtic amb l'ecoreportera nigeriana Adenike Oladosu, dilluns 9 d'octubre a les 18.30 hores. Dimarts 10 d'octubre, durant el mati, la fotògrafa i artista afgana Fatimah Hossaini farà una tertúlia a la Ciba. I el 18 d'octubre, vindrà l'activista sahruaí Taleb Alisalem.

Activitats fins al 13 de desembre

A més d'exposicions i col·loquis, s'organitzen tallers, hores del compte i projeccions de documentals, entre d'altres. La programació detallada es pot trobar en el programa de Jornades per la Pau i la Cooperació. L'alcaldessa, Núria Parlon, presenta aquesta edició com una reafirmació que Santa Coloma de Gramenet demostra "ser una ciutat compromesa amb la solidaritat, l'educació per la pau, la cooperació i la justícia global"