Skip to main content

Cultura

Avui s'inaugura la 3a exposició del cicle Diaris de Viatge

  • Xavi López

Avui a les 19h el Centre Cívic Riu celebrarà la inauguració de l’exposició "Patriotic Games. Polònia segle XXI" de Hanna Jarzabek, en el marc de la 14a edició del cicle de fotografia social "Diaris de viatge". La fotògrafa, nascuda a Polònia i resident a Espanya, fusiona la seva tasca com a fotògrafa documental i fotoperiodista amb la docència.

La mostra reflecteix una profunda reflexió sobre la situació actual del seu país natal que va deixar fa 25 anys. Hanna Jarzabek documenta els programes de les escoles públiques de perfil militar, les manifestacions de l’extrema dreta i les campanyes antiLGTBI, oferint una visió detallada i crítica de la realitat polonesa.

La exposició romandrà oberta fins al 27 d’octubre, oferint als visitants l'oportunitat d'explorar i comprendre a través de la lent de l'artista una realitat complexa i actual. A més, per als interessats en una experiència més enriquidora, demà es realitzarà una visita comentada a les 10h, permetent una immersió més profunda en el context i el significat de cada imatge.

Aquest any, el cicle "Diaris de Viatges" commemora la seva 14a edició sota el lema "Mirada compromesa". En aquesta ocasió, destaca una novetat significativa, ja que per primera vegada les propostes presentades provenen exclusivament de quatre dones fotògrafes. A través de les seves imatges, aquestes artistes ofereixen una perspectiva única i compromesa, contribuint a enriquir el diàleg cultural i social. La temàtica de les seves obres està estretament vinculada a l'agenda de la ciutat, incorporant temes d'importància i rellevància social.