Skip to main content

Cultura

Digitalització de la revista 'El Blues del Metabús'

  • Carlos Alcivar

La revista El Blues del Metabús va ser una revista que va començar a publicar-se l'any 1995 fins al 2014 per tractar la problemàtica de l'addicció de les drogues a Santa Coloma. Amb un total de trenta revistes publicades, la mítica revista colomenca ha organitzat una presentació de la seva digitalització el 20 d'octubre a les 19:30 h al Carrer Sant Ramón.

L'Agrupació d'Usuaris/as i Professionals entorn de l'Autobús de Metadona (AUPA'M) és una plataforma àmplia en la qual participen des de 1993 usuaris/as de drogues educadors socials i diplomades en infermeria. En el context de l'auge del consum de drogues va sorgir un dispositiu mòbil amb personal sanitari que atengués a les persones toxicòmanes. Aquest dispositiu era el metabús i recorria Santa Coloma, Badalona i l'Hospitalet per atendre a les persones drogodependents.

D'aquí neix la revista El Blues del Metabús, com a mitjà d'expressió d'AUPA'M per informar sobre la situació de les drogues i les iniciatives en marxa en què participessin afectats, tècnics i voluntaris.

Als anys 70 i 80, la problemàtica de les drogues era un tema que preocupava a l'àmbit sanitari i social. Les administracions, les entitats i els professionals de l'àmbit social es debatien com contrarestar el consum i l'addicció de les drogues.