Skip to main content

Cultura

Pompeu Lab organitza una excursió per veure la ciutat durant la nit

  • Carlos Alcivar

El centre d'innovació, cocreació i participació ciutadana Pompeu Lab ha organitzat una excursió nocturna per descobrir l'altra cara de la ciutat durant la nit del 29 de setembre. El propòsit és donar visibilitat als oficis nocturns i professions de la nit. L'excursió començarà a les 22:30h fins a les 6h del matí. Les inscripcions ja estan completes en aquesta primera edició amb vint places ja tancades.

Isuka Palau, directora del Pompeu Lab i assessora en la direcció de polítiques de Participació Ciutadana, declara que hi ha hagut un èxit en la recepció d'aquesta nova iniciativa i que intentaran repetir-ho en el primer trimestre del pròxim any. Les places limitades "es van tancar des de fa dues setmanes", explica Palau. En aquesta primera inscripció, hi ha hagut "un total de 97 persones" que han volgut apuntar-se.

L'activitat nocturna del Pompeu Lab visitarà diferents punts amb un servei de minibus per recórrer les llargues distàncies. En la primera etapa, es visitaran les cuines de la Taula Vella per conèixer els tancaments en aquest sector de l'hostaleria. D'altra banda, també l'oci nocturn al Carrer Major, en el bar musical Yesterday per conèixer els problemes de la gestió, com funciona les normatives de soroll i com s'insonoritzen aquests tipus de local.

L'itinerari de l'excursió continua amb L'Obrador, també al Carrer Major. Pompeu Lab també ha volgut donar visibilitat als forners i a la seva feina per garantir els seus productes als ciutadans i ciutadanes. Amb el servei de minibus, els excursionistes nocturn aniran al tanatori per conèixer la guàrdia en aquesta professió i com funciona.

També es vol donar importància a les farmàcies de guàrdia i a l'equip dels serenos i serenes de la ciutat. Per acabar, s'ha col·laborat amb els treballadors del servei de Metro per conèixer l'obertura i les càmeres de vigilància de la línia 1. Els excursionistes viatjaran de la parada de Fondo fins a Santa Coloma.