Skip to main content

Cultura

Airiños visita Tiana promocionant la cultura gallega

  • Josep M. Roca

El darrer diumenge, una delegació de l'entitat colomenca Airiños da Nosa Galicia va visitar Tiana, on es va instal·lar una carpa informativa amb l'objectiu de promocionar la comunitat gallega i el Camino de Santiago.

A l'acte, membres de l'entitat i els seus quadres escènics van fer cercaviles i balls típics de la terra gallega per amenitzar l'acte i enfortir l'interès dels tianencs. Moltes persones es van apropar durant la jornada per demanar informació sobre els diferents Camino de Santiago que existeixen. A tots se'ls hi va facilitar documentació sobre les diferents opcions existents per fer el Camino. Airiños da Nosa Galicia està reconegut com Centro Colaborador del Camino de Santiago per la Xunta de Galicia.

La junta directiva d'Airiños s'ha compromès amb aquest acord a por a terme, durant els pròxims mesos, diferents visites a ciutats de tota Catalunya per fer promoció integral de Galícia, la seva diversitat cultural i, molt especialmen, el Camino de Santiago.

Airiños da Nosa Galicia està celebrant aquest any el 40è aniversari de la seva fundació. L'entitat es caracteritza, a més de col·laborar en els principals temes de la ciutat, en integrar dins el seu programa d'activitats alguna tradició cultural catalana: Trabucaires, Puntaires, Castelleres, etc.

Airiños és l'únic centre cultural del món que aixeca un castell al so de les gralles i gaites, desplegant-se alhora les banderes de Galícia i Catalunya.