Skip to main content

Cultura

Compte enrere per la Festa Major: divendres i dissabte

  • Marina Tovar

En una setmana arriba la Festa Major d’Estiu 2023 a Santa Coloma. Quatre dies plens de música, espectacles i activitats per a tothom. Jornades intenses amb una programació molt completa i diversa. A continuació, el programa dels dos primers dies de la festa major.

Divendres, el gran inici

Com és tradicional, la Festa Major començarà amb el repic i el seguici inaugural. A les 19h, les campanades de la ciutat anunciaran que la festa ja ha començat. Seguidament, els elements festius de la ciutat protagonitzaran la desfilada de l’inici de la festa fins a la plaça de la Vila. Allà, a les 21 h, els serenos llegiran el pregó de la Festa Major i es farà el toc d’inici a càrrec dels Trabucaires.

La Festa Major comença amb música a quatre dels principals punts de la Festa. A les 21h comença el festival de música Fisc-Sintonittza al Parc Europa A les 22h, Laura Lázaro i Whale trip obriran la nit de concerts en el Mas Fonollar. A la mateixa hora, Pol Batlle i Rita Payés inauguraran l’envelat de la plaça Pau Casals. I a les 23h, Waikiki farà moure a tots l’esquelet a la Plaça de la Vila.

El plat fort el trobem a la plaça de la Vila, a les 23h Vicco donarà el primer concert en l’espai més popular de la festa. El cantant urbà Lildami la seguirà, i per acabar el duo Pájaros Mojados tancarà la nit amb versions de pop nacional.

Dissabte, el dia gran

El primer dia de cap de setmana està replet d’activitats, des del matí fins passades les 00h. La Ciba presenta a les 10h, i durant tot el dia, la 3a edició del festival Violeta. Com a novetat, trobem la visita guiada a la fàbrica Cacaolat, que es farà en diferents torns els matins de dissabte i diumenge, amb reserva prèvia.

Tornen les activitats més tradicionals, amb la rebuda dels “Gigantes y Cabezudos de Barañáin” a les 11:30h en el Mercat Sagarra i la posterior plantada i cercavila a les 17:30h, que començarà en els jardins de Can Sisteré. Al vespre, els Trabucaires (21h) celebraran el seu 35é aniversari amb una gran galejada. I, pels amants del foc, mitja hora després començarà el popular correfoc de Festa Major.

Sintonitzza (21h) tornarà una segona nit al parc d’Europa.  I a les 22h començaran els concerts en els diferents punts de la ciutat, Maria Rodés a l’envelat de la plaça de Pau Casals, el Mas Fest al Mas Fonollar i un grup tribut de Mecano, Héroes de la Antártida, a la plaça del rellotge. A les 23h tindrà lloc el concert de Los 40 on Tour, que inaugurarà el finalista d’Eufòria, Triquell.

Pels més petits

Els més petits tindran activitats pel matí, l’Espai d’Aigua Sostenible a les 11h a Can Sisteré, i també a la tarda, a les 18h, es muntaran Inflables a la plaça de les Cultures i un Wipe Out infantil a les pistes de Can Peixauet. A les 19h, Kids Dance a la plaça Xavier Valls i La Festa! al parc dels Pins. Paral·lelament, tornen els espectacles infantils Uau! A la Torre Balldovina i Can Sisteré.