Skip to main content

Cultura

Guille Ogayar, finalista del Westfield Music Festival

  • Dani Mormuz

El cantant colomenc Guille Ogayar ha quedat finalista del concurs musical de cançó lliure Westfield Music Festival, organitzat pel centre comercial La Maquinista. La final es va celebrar dissabte 29 de juliol a la plaça central del centre, i la guanyadora va ser la cantautora Raquel Brandía.

El centre ha organitzat aquest concurs amb l’objectiu de potenciar el talent musical de Barcelona i els seus voltants. El concurs s'ha dividit en tres semifinals i una gran final, on Guille Ogayar va interpretar en acústic dos temes propis, A contraluz i Imparables.

El músic explica que la idea de poder cantar en directe en un lloc com aquest on passeja tanta gent és el que li va animar a presentar-se al concurs. De fet, diu que aquest tipus de formats no li acaben d’agradar, perquè per a ell la música és compartir, més enllà de competir. També afirma que el fet que hagi anat molta gent de Santa Coloma a veure'l l'ha fet sentir més aviat en un concert propi que en un concurs.

Ogayar reconeix que va començar a fer música per necessitat d'explicar, ja que considera que la música és un idioma molt bonic per a expressar coses que potser un no s'atreveix a parlar. Per això, com a cantautor, comparteix vivències pròpies en les seves lletres.

El seu gran referent sempre ha estat Antonio Orozco, i amb el temps ha tingut l’oportunitat de conèixer-lo i cantar amb ell. Precisament explica que va acomplir el seu somni de petit, el de cantar en un dels llocs referents de Barcelona, el Palau Sant Jordi.

Projectes de futur

De cara a pròxims projectes, explica que està preparant una música més alternativa, i aquesta tardor començarà la gravació del seu primer disc. També diu que li ve molt de gust dur a terme actuacions en solitari en format acústic, i està preparant alguna a Santa Coloma, al teatre La Colmena i a l’Auditori municipal.

Tot i que ha participat en el Westfield Music Festival, Ogayar reconeix que no es presentaria a un concurs com Operación Triunfo o Eufòria, ja que considera que en aquest tipus de concursos moltes vegades els protagonistes no són els participants. A més, no li crida l'atenció tot el que no estigui relacionat amb el que és pròpiament la música.

Aquest any, ha estat la primera edició del Westfield Music Festival, i el premi per la guanyadora era un contracte de com a mínim un any amb el segell discogràfic ‘FANATIK MUSIC’. Un jurat format per diferents professionals d'emissores musicals i discogràfiques ha estat l'encarregat d'escollir i valorar els participants.