Skip to main content

Cultura

Carlos Baute actuarà en el Concert Final de la Festa Major d'Estiu

  • Marina Tovar

Queda menys d’un mes per a la Festa Major d’Estiu i la programació ja està quasi enllestida. Amb desenes d'activitats per a totes les edats, espectacles, concerts, balls, i activitats esportives, seran quatre dies molt moguts. El reconegut Carlos Baute que ens va deixar el hit de Colgando en tus manos serà l'encarregat d'actuar al Concert Final de la FME 2023. 

El divendres, després del Repic i del Seguici Inaugural, el pregoner - encara desconegut - sortirà al balcó de l’Ajuntament per inaugurar la festa. La música començarà a les 22h amb la XXIII edició del Cortocircuit al Mas Fonollar i el Fisc Sintonittza al parc Europa, amb Los Mejillones Tigre i Tito Ramírez.  A l’envelat de la plaça de Pau Casals, tocaran Pol Batlle & Rita Payés i los Hombres B.  A les 23h, per acabar la primera nit trobem a Waikiki a la Plaça del Rellotge i Lildami i Vicco a la laça de la Vila.

Comença el cap de setmana de la festa amb activitats durant tot el dissabte. Pels més menuts hi ha programades diverses activitats, a les 11h començarà la Festa d'Aigües als jardins de Can Sisteré, a les 18h trobem l'activitat Kids Dance a la plaça Xavier Valls, Inflables a la plaça de les Cultures i un Wipe Out a les pistes esportives de Can Peixauet. També hi ha activitats pels amants de les tradicions, la rebuda dels Gigantes de Barañáin, un toc de gralla a l'Auditori de Can Roig i Torres i la XXVIII Trobada de Gegants a les 17:30h als Jardins de Can Sisteré.  Triquell i Los 40 on Tour portaran música tota la nit a la plaça de la Vila.

Diumenge i dilluns

El diumenge continua la festa amb una trobada castellera, un migada popularmés activitats infantils. Els coloristes faran una exposició a les 11h a la plaça d'en Joan Manent i a les 12h hi haurà el vermut de Festa Major amb la Cobla Orquestra Selvatana.  A la tarda, més música i balls, amb la Banda de Música de l'associació musical Can Roig i Torres i dues mostres artístiques de ball a les 19h, a la plaça Pau casals i a la plaça del Rellotge. Comencen també els espectacles infantils Uau! a diversos punts de la ciutat. 33 Revoluciones i Los Mustang actuaran a les 19h a la Plaça de la Vila, en una tarda de nit-revival, que continuarà amb La Frontera i La Guardia a les 23h. Les que Faltaband actuaran a les 22h a la plaça del Rellotge.

L'últim dia de festa tampoc es queda enrere. Els més grans gaudiran de "Los hits del verano" a les 20h als jardins de Can Roig i Torres. Continuen els espectacles infantils Uau! i les mostres artístiques a l'envelat de la plaça de Pau Casals amb Tacón y Bordón. A les 22h el tradicional piromusical tindrà lloc al Parc de Can Zam, mitja hora abans del Concert Final de Festa Major que serà a la plaça de la Vila. 

Activitats Esportives

Pels quatre dies hi ha programades fins a 15 activitats esportives. Comencen el mateix divendres amb torneig de Tennis Taula i d'escacs infantil. Dissabte té lloc la tradicional Cursa Popular d'Atletisme i més competicions amistoses, des d'escacs al carrer a futbol inclusiu. Diumenge hi ha una cursa ciclista per a veterans i un torneig de petanca mixt, així com la inauguració d'un rocòdrom. Dilluns acabaran les activitats esportives amb un concurs de problemes d'escacs.