Skip to main content

Cultura

El colomenc Xavier Serra guardonat als Premis Splash 2023

  • Marina Tovar

Xavi Serra, periodista de cinema i còmic al Diari Ara, ha rebut el Premi "Mass Media" a l'edició d'aquest any dels Premis Splash. El guardó ha reconegut la seva tasca periodística i de divulgació que realitza a l'Ara, on coordina el Premi Vinyetari, sobre còmics i treballs de "no ficció" i la secció setmanal de còmic. També destaquen els especials que escriu durant les celebracions del Saló del Còmic de Barcelona.

Els premis Splash se celebren cada any a la ciutat valenciana Sagunt, en un festival molt consolidat que reconeix el panorama nacional del món del còmic i de la il·lustració. Compta amb milers de visitants, entre els quals es troben artistes, autors i editorials.

Els premiats

L'edició d'aquest dels Premis Splash ha guardonat a quatre obres i sis autors. El Millor Àlbum Nacional de 2022 ha sigut per Goya. Saturnalia, de Manuel Gutiérrez i Manuel Romero. La koreana Keum Suk Gendry-Kim ha guanyat el Millor Àlbum Internacional amb Hierba.

Carlos Portela i Sergi San Julian han guanyat el Premi "Entender el Presente" amb el retrat polític i periodístic La cuenta atrás. I el Premi d'Humor Gràfic ha sigut per l'artista Paco Alcazar.

Amb Serra, també han sigut guardonats Alfonso López amb el Premi "Una vida de viñetas"; Nadia Hafid, amb el Premi "Sant Llobell" al Talent Jove; Jaume Vidal, amb el Premi Divulgació i Alfonso Zapico amb el Premi "La Jabalina" de Memòria Històrica.