Skip to main content

Cultura

L'Excèntrica tancarà la seva escola de l'Avinguda Pallaresa

  • Carlos Alcivar

El centre d'arts escèniques, l'Excèntrica, ha pres la decisió de clausurar el local de l'Avinguda Pallaresa per culpa de les situacions econòmiques que patia l'entitat. El local tancarà de forma definitiva al setembre. Juanjo Marín, director de l'Excèntrica, explica que "ja fa sis anys que és molt difícil mantenir econòmicament el projecte". La pujada del lloguer ha sigut un dels factors que ha precipitat el seu tancament, encara que no és el motiu principal. No només hi ha hagut una motivació econòmica, sinó que després d'una dècada de projecte han de "parar i reflexionar per saber cap a on anirà el projecte".

L'Excèntrica té dues línies d'actuació: l'escola de formació i la companyia d'arts escèniques. Aquesta última no desapareix. Seguirà amb els seus projectes com el Conte de Nadal, l'actuació a l'hivern que fan al Teatre Segarra. El que deixa d'existir seran els cursos aeris de trapezi i teles, els cursos de teatre i el cor modern. Tots aquests s'impartien al local de l'Avinguda Pallaresa. Per no fer desaparèixer aquests cursos, l'Excèntrica vol treballar amb l'Ajuntament per trobar un lloc on es puguin continuar fent aquestes activitats i que "la ciutat se les pugui fer seves".

Segons Juanjo Marín, la sostenibilitat de l'Excèntrica sempre ha sigut difícil amb el preu d'un espai com aquest. L'objectiu de l'Excèntrica és la d'ensenyar les arts teatrals a tothom que vulgui. "Un objectiu social, un projecte de ciutat", defineix el director. A més, el personal "de primera qualitat" ha de cobrar també.

L'anunci del tancament del seu local va ser emès als seus alumnes amb antelació. La reacció d'aquests va ser de "sorpresa i de tristesa", segons Marín.

Durant l'estiu, el local encara serà obert, ja que encara hi ha programats els casals i cursos intensius que duraran fins a l'agost.

L'Excèntrica s'ha caracteritzat per les seves emprenedories, tant en la formació com en la creació de projectes per convertir-se en un punt de referència de les arts escèniques i un centre de formació teatral de referència a l'àrea metropolitana de Barcelona.