Skip to main content

Cultura

El Teatre Sagarra inaugurarà a l'octubre un nou cicle dramàtic

  • Marina Tovar

Durant els mesos d’octubre i novembre pujaran a l’escenari del Teatre Sagarra quatre veus de les primeres figures de l’escena catalana per inaugurar un nou cicle dramàtic. Totes les obres s’estrenaran a les 19h de la tarda, i ocuparan la programació del teatre del 20 d’octubre al 16 de novembre

Serà l’actriu de teatre, televisió i cinema, Mercè Arànega, l’encarregada de començar aquest cicle amb Instruccions per fer-se feixista, una obra escrita per Michela Murgia. La mateixa obra també viatjarà als festivals Grec 2023 i Temporada Alta amb el mateix punt de partida: Quant hi ha de feixista a la teva societat?

Joan Carreras protagonitzarà un monòleg escrit i dirigit per Gabriel Calderón, Història d’un senglar el 27 d’octubre. El text proposa una reflexió sobre els límits de l’ambició humana i els mecanismes de poder contemporanis. Carreras ha rebut el Premi Max i el Premi Butaca al millor actor, i l’espectacle el Premi Butaca a la millor producció de petit format.

En tercer lloc, arriba Conqueridors, una comèdia èpica sobre l’afany de conquesta que portem a dins. Escrita per Ramon Madaula, que també és un dels intèrprets. Es podrà veure el dissabte 11 de novembre.

Per tancar el cicle, Pere Arquillué, premiat Max d’interpretació, protagonitzarà El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc. Un monòleg a set veus sobre un petit poble, els seus habitants i els seus secrets, escrit per Josep Maria Miró i dirigit per Xavier Albertí. El text ha estat guardonat amb el XLV Premi Born i tancarà el cicle dramàtic del Teatre Sagarra el dijous 16 de novembre.