Skip to main content

Cultura

Tres cursos d’estiu en una nova edició d’Els Juliols a Santa coloma

  • Marina Tovar

Arriben a Santa Coloma “Els juliols de la UB” un programa de cursos de curta durada que s’imparteixen a l’estiu amb desenes d’activitats que porten el coneixement a la ciutadania.  L’objectiu dels cursos és obrir les portes de la UB al conjunt de la societat i fer una docència per a tothom. Els més de 30 cursos es troben repartits en vuit seus, dues d’elles a la nostra ciutat; el Centre d’Art Contemporani de Can Sisteré i el Centre Cívic Riu.

A Can Sisteré arriba el curs Santako school of Rock. Una formació dirigida a tots els amants del rock i oberta a tothom. Del 10 al 14 de juliol els alumnes rebran classes i xerrades de músics de prestigi com The New Raemon, Pau Roca de La Habitación Roja, Natalia Brovedanni de Chaqueta de Chándal o Igor Paskual.

Hi haurà classes teòriques, taules rodones de debat, classes pràctiques com la producció de macroconcerts de rock i concerts en sales, com promocionar un projecte musical i s’explorarà la possibilitat de la música en l’àmbit televisiu. Entre els debats trobem propostes sobre sobreviure avui dia mantenint una sala de concerts o sent una promotora musical, o sobre el paper del heavy metal.

En el Centre Cívic Riu trobem dos cursos. El primer, que ja ha començat i finalitza el 13 de juliol tracta sobre el desplegament de la cultura restaurativa. Una formació per aprendre a crear grups, millorar el sentiment de pertinença i la creació de vincles dins de la comunitat. També s’impartirà el curs de  Nutrició i Esport, del 10 al 14 de juliol, on els alumnes aprendran sobre la nutrició de l’esportista i a aplicar-ho a la seva alimentació. Entre el professorat es troben diversos professors de la UB i la nutricionista del FC Barcelona, Mireia Porta Oliva.